Puolitoista kuukautta lähtöön

Kesä on hyvää vauhtia jo puolessavälissä menossa, vaikka lämpötilat eivät olekaan viime vuosien tapaan paukutelleet 30-40 asteen rajoilla, ja epävakaatakin on riittänyt. Joitakuita epävakaisuus tuntuu kiukuttavan toisia enemmän. Minusta on vain mukavaa, että ylipäätään ulos voi mennä liiemmälti vaatetusten päälle miettimättä ja ei varsinaisesti rukkasia ja karvahattuakaan kuitenkaan tarvita. Kesäaikakin on pitkälti kulunut työn merkeissä, kun kesäloman tulee viettäneeksi hieman kauempana koko Suomesta ja Euroopasta.

WP_20150710_015
Kapuajat Tarja ja Laura Suonenjoen Mansikkakarneavaalien Kapua-teltassa

Meillä on tosiaan lähtöön puolisentoista kuukautta enää. Bolivian suunnalla omakustannereissussa odottavatkin varsin toisenlaiset haasteet ja ympäristö. Boliviassa näyttivät lämpötilat olevan lähempänä nollaa tässä tälläkin viikolla. Korkealla vuoristossa ja altiplanolla eivät lämpötilat ehkä muutenkaan kovin korkeita ole, ja itse Huyana Potosíllahan onkin sitten luvassa lunta ja jäätikköäkin. Tavoitteenahan on kivuta ja kavuta ja könytä 6088 metrin korkeudella olevalle huipulle. Tuo toki jännittää, sillä tavalla positiivisesti, mutta ei missään nimessä mahdottomana tai kauhistuttavana haasteena.

Enemmän jännittää se, saanko kontollani olevaa osuutta kapuajien tämän vuoden 100 000 euron kokonaistavoitteesta kasaan määräajassa. Sen ei toki tarvitse olla täynnä ennen matkaan lähtöä, vaikka ensimmäinen pirtsakka kapuaja Maijuhan otti ja täräytti jo minimitavoitteensa täyteen 🙂

”Rapakon takana” saadaan meikäläisittäin pienellä summalla aikaan jo vaikka mitä, sen verran suuret ovat elintaso- ja elinoloerot esimerkiksi Suomen ja yhden maailman köyhimmän valtion Bolivian välillä. Niinpä olen kiitollinen jokaisesta eurosta, jonka teiltä turuilla ja toreilla kohtaamiltani ihmisiltä olen saanut tähän mennessä yhteiseen tavoitteeseemme tyttöjen ja naisten olojen parantamiseksi! Haluan myös kiittää kaikkia netti-/pankkikeräykseen jo osallistuneita, Kapuaa ja välillisesti minua ”kapua-työntekijää” tukeneita, jotka olette tähän mennessä ojentaneet auttavan kätenne auttaaksemme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.

Olen kanssakapuajien kanssa ollut mukana esimerkiksi viime viikonloppuna Suonenjoen Mansikkakarnevaaleilla Kapua-teltassa ja tavannut lukuisia hankkeen tukijoita sielläkin. Artikkelin kuva on karnevaalien karnevaalikulkueesta, jossa edustin asiaa tällä kertaa oravaksi pukeutuneena.

WP_20150711_001
Posetiivi soi Mansikkakarnevaaleilla

Paljon mielenkiintoisia, antoisia keskusteluita on käyty, ja työtunteja tai ajokilometrejä laskematta on oltu mukana heilumassa 🙂 Karnevaalit olivat oikein mukava kokemus, ja kunhan tässä ehditään, niin karnevaalien tuottokin siirtyy tuonne Kapua-lahjoitustilille viemään meitä kohti tuota sadantuhannen euron rahavuoren huippua. Itseltäni omalla vastuullani olevasta osuudesta puuttuu vielä noin 90 %, enkä saavuta tavoitetta ilman jokaisen apua.

Haluaisitko olla mukana tukemassa kaikkein köyhimpiä, tyttöjä ja naisia? Liikenisikö sinulta vaikkapa vitonen keräykseen? Klikkaapa itsesi osoitteeseen http://www.kapua.fi/osallistuja/johanna-sivunen/ Jos mieluummin toimit puhtaasti tilisiirron ja pankin kautta, tässä tarvittavat tiedot siihen:

Saaja Väestöliitto (keräysluvan haltija), tili: FI63 1745 3000 0979 58, viite: 30 122.

Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa 2014/13950 on voimassa koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta, 31.12.2016 asti.

Kiitos avustasi!

WP_20150710_016

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s