Ensimmäinen viikko osana Bolivian kapuaja-ryhmää pian takana

Tässä blogissa pääset seuraamaan vuottani Kapuan matkassa kohti tavoitetta, joka on 6088 euroa ja metriä – yhteensä 100 000 euroa yhteistyöjärjestöjen omarahoitusosuuteen

Joulukuussa valinnastaan kuulleet Bolivian kapuajat tapasivat koko ryhmän kesken toisensa ensimmäistä kertaa viime viikonloppuna seikkailukeskus Saksalassa. Perjantai-iltapäivänä oli tosin ensin ohjelmassa kuntotesti Vierumäellä, josta saatu palaute taisi nostattaa useammankin huulille pientä hymynkaretta – eri syistä tosin 🙂 Itselleni ei testin joidenkin osien lopputulos ollut yllätys vietettyäni joitakin kuukausia ns. kevennettyä elämää liikkumisen saralla käsivammaa parannellessa. Kyllä sitä näillä raajoilla kuitenkin syksyllä vuorelle kivutaan – päättäväinen luonne on kuitenkin edelleen ennallaan, ja sitähän tässä koko projektissa tullaan tarvitsemaan.

Varainkeruu hirvittää – mutta ei haittaa!

Aika moni kanssakapuajista mainitsi samoja asioita, jotka tässä Kapua-projektissa hirvittävät, pelottavat tai tuovat epävarman olon. Harva, jos kukaan, ryhmästä on mikään varainkeruun ammattilainen – mutta toisaalta, olemmekin kaikki juuri niitä tuiki tavallisia suomalaisia vapaaehtoisia, jotka ovat halunneet ottaa tämän moninaisen haasteen vastaan, haastaa itsensä ja ympäristönsä osallistumaan tärkeään työhön maailman tasa-arvoisuuden ja vakauden parantamiseksi.

Jokainen euro vastaa yhteensä seitsemää euroa

Yksikin Kapualle lahjoittamasi kolikko on todella tärkeä. Jokaista omarahoitusosuuteen lahjoitettua euroa kohti yhteistyöorganisaatiot Kynnys ry, Väestöliitto, Plan Suomi ja Taksvärkki ry saavat rahoitusta keskimäärin kuusi euroa kutakin lahjoitettua euroa kohti. Eli Kapua Bolivia -ryhmän sadan tuhannen euron tavoitteen arvo onkin 700 000 euroa – aika huikea ajatus!

Ehkä se aika siintää vielä kaukana, kun kaikki järjestöt ovat tehneet olemassaolonsa täysin tarpeettomaksi. Työsarkaa kun on niin kamalasti, ja maailma pullollaan huonoja uutisia – eikö tosiaan tapahdu ikinä mitään positiivista missään?! Varmasti juuri siksi oli mahtavaa kuulla esimerkiksi Planin hankkeista, joissa kohdemaissa ja -yhteisöissä Plan oli voinut menestyksekkäästi ”poistua takavasemmalle” ja luovuttaa yhteisöt luotsaamaan omaa toimintaansa itse omaehtoisesti ja omin voimin. Tällaisista onnistumisista haluaa kuulla lisää! Ja tätä onnistumista haluan olla nyt mukana tekemässä.

Kapua-ryhmä on myös aika monella tapaa huikea. Eri-ikäisiä, -kokoisia ja -taustaisia ihmisiä eri elämäntilanteista ja -ammateista ryhtymässä yhteiseen ponnistukseen, jonka kaikki ulottuvudet tuskin ovat kellekään ihan selvät ja selkeät tässä vaiheessa. Mutta jos Heinolassa velloneesta energiasta voi mitään päätellä mihinkään suuntaan, ei maailmanrauhan saavuttaminenkaan tällä porukalla tuntunut mitenkään ylitsepääsemättömän mahdottomalta ajatukselta… Hienoja, upeita persoonia, joihin oli oikein mukava päästä tutustumaan.

30 senttiä jäätä - tästä tuli ihmisen mentävä avanto!Bolivian jengi 2015Yhteishenkeä luotiin koulutusviikonlopun aikana yhteisillä kokkaushetkillä, saunanlämmityksellä ja avannon sahaamisella, noin esimerkiksi. ”Imatran Inkuksi” ristitty imatralainen kapuaja kirjaili tuntojaan ja koko ryhmän fiiliksiä kapuan sivuilla – Kapua Bolivian ja elämänsä ensimmäisessä blogikirjoituksessa.

Kapualaisten tuntoja voi seurata myös Kapuan yhteisessä blogissa joka viikko.

Haaste on valtava

Haaste on tietenkin hirmuinen. En osaa itse edes kuvitella mielessäni, mitä kuusi kilometriä kiveä ja maaperää jalkojen alla ihan oikeasti todellisuudessa tarkoittaa. Miltä ilma ja sen ohuus todella tuntuu noissa korkeuksissa. Miltä taivaankannen ja maailman huipun kohtaamispinnassa huipulla seistessä tuntuu. Siitä huolimatta oman henkilökohtaisen varainkeruupotin kerääminen jännittää paljon enemmän kuin vuorihaaste! Ehkä sitten olen tottuneempi selättämään fyysisiä kuin henkisiä haasteita? Tosin fyysisten haasteiden voittaminen vaatii niin vahvaa henkistä kanttia, että eiköhän sitä tästä naisesta löydy lopulta enemmän kun tarpeeksi. Ryhmässä on niin kova tsemppi, että se antoi tällekin päättymässä olleelle viikolle aivan kummallista ekstrapotkua.

Oma keräystavoite on melkoiset 6088 euroa. Summa on tämä siksi, että vuorihaasteessa on metrejä voitettavana yhtä paljon. Tarvitsen tietenkin apuasi tämän tavoitteen saavuttamiseksi – klikkaa lahjoitus Kapua Bolivialle!

Osallistu, ideoi ja vinkkaa minulle, jos sinulla on ajatuksia varainkeruuseen – sekä kerro viestiä eteenpäin ja haasta tuttuja mukaan. Projekti elää myös Facebook-sivuillani osoitteessa https://www.facebook.com/johannakapuaa

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s